Soutěž začínajících kuchařů a kuchařek „KRŮTA 2006“
Mariánské Lázně 6. dubna 2006 – Vítězem úvodního ročníku ročník soutěže začínajících kuchařů a kuchařek „KRŮTA 2006“, který se dnes uskutečnil v hotelu Monty v Mariánských Lázních se stala Marta Vovsová ze Střední školy zemědělské a potravinářské, Klatovy. Na druhém místě se umístil Karel Čermák z SPV Grandhotel Pupp, o.p.s. Karlovy Vary. Jako třetí skončil Lukáš Knap ze Středního odborného učiliště, Mariánské Lázně. Soutěže se zúčastnilo celkem 11 soutěžících ze 7 středních odborných škol a středních odborných učilišť studijních oborů kuchař – kuchařka registrovaných v Plzeňském a Karlovarském kraji.. Pořadatelem soutěže je společnost ADEX AGRO, a. s., sídlící v Lomu u Tachova. Soutěžící před odbornou porotou předvedli přípravu hlavního jídla z krůtího masa, které zajistil hlavní sponzor a pořadatel soutěže ADEX AGRO, a. s., spolu s přílohou, podmínkou byla příprava pokrmu podle vlastní receptury. Pětičlenná odborná porota posuzovala celkem 7 kategorií, mezi něž patřil vzhled pokrmu, jeho chuť a vůně, pracnost přípravy, zručnost soutěžícího, dodržování zásad hygieny, cenová úroveň a profesní vzhled. Soutěžící také musel dodržet stanovený časový limit.
Snímky z akce naleznete ve FOTOGALERII.