„Dynamický až překotný rozvoj minipivovarů vyžaduje, aby pivovarníci byli neustále konfrontováni s nejnovějšími trendy v v jejich oboru a současně měli možnost se seznámit s novinkami, které jim co nejvíce usnadní jejich podnikání ve vysoce konkurenčním prostředí.,“ uvedl Ing. Jan Šuráň. „Věřím, že seminář se svým zaměřením a obsahem bude pro ně nesporně zajímavý i přínosný a navíc jsme se rozhodli, že účast na něm bude pro členy i nečleny našeho svazu bezplatná,“ dodal Ing. Jan Šuráň.
V panelu pro následnou diskusi budou kromě přednášejících přítomni a na otázky odpovídat i RNDr. Karel Kosař, CSc., ředitel VÚPS, a.s., a Mgr. František Frantík z téže instituce a zároveň šéfredaktor odborného měsíčníku Kvasný průmysl.
„Avizovaná prezentace týkající se mikrobiologické problematiky v minipivovarech je také věnována nežádoucím chutím a vůním a zdraví škodlivým látkám, které se mohou v pivu tvořit činností kontaminujících mikroorganizmů,“ uvedl RNDr. Karel Kosař, CSc. „Jsme si totiž plně vědomi, jak je důležité pro správné a bezpečné fungování každého minipivovaru mít přístup k nejnovějším poznatků vědy a výzkumu v této oblasti, které jim seminářem zprostředkujeme a věřím, že to nepochybně uvítají,“ doplnil RNDr. Karel Kosař, CSc.
V rámci festivalu se uskuteční i slavnostní vyhlášení výsledků již pátého ročníku soutěže speciálních a neobvyklých piv vyrobených pivovary v České republice CEREVISIA SPECIALIS - PIVNÍ SPECIÁL ROKU 2014. Vyhlašovatelem soutěže je společnost PORT spol. s r. o., odborným garantem je Výzkumný ústav pivovarský a sladařský, a.s. Představitelé vítězných pivovarů převezmou ocenění za nejlepší piva ve třech soutěžních kategoriích při slavnostním zahájení festivalu 16. října 2014.